11/25/2023

Проектът ПРОТЕКТ подкрепя борбата с насилието над жени и момичета

Основната цел на проекта е превенция и противодействие на домашното насилие срещу жени. Всяка година на 25 ноември се отбелязва Международния ден за елиминиране на насилието срещу жените. Той е приет по инициатива на ООН за премахване на насилието (изнасилване, домашно насилие и други), упражнявано върху жени. За първи път този ден е отбелязан през 1999 година.

Тази година, 2023 г., темата на Международния ден за елиминиране на насилието срещу жени е „Инвестирайте за предотвратяване на насилието срещу жени и момичета“, за да подчертае важността от инвестирането и подпомагането в различни инициативи за превенция, които възпрепятстват появата на насилие още от началния момент.





















Като част от информационната кампания на проекта и противодействието срещу домашното насилие, до края на годината партньорите по ПРОТЕКТ ще организират кръгла маса по темата, ще имат срещи с ученици, и специализирани обучения за следователи. На сайта на проекта (линк към него и ФБ) ще намерите допълнителни ресурси и информация за събитията.