11/22/2023

Втора кръгла маса посветена на темата превенция и противодействие на домашното насилие над жени, с фокус върху ромски общности

На 28 ноември, от 9.30 до 17.00 ч., в хотел „Света София“ в София, ул. „Пиротска“ 18, ще се проведе кръгла маса посветена на темата превенция и противодействие на домашното насилие над жени, с фокус върху ромски общности. Събитието е част от дейностите по проекта ПРОТЕКТ, BGJUSTICE 4-002-0011 „Информиране - Разследване - Защита: Противодействие на насилието срещу жени“ (ПРОТЕКТ), финансиран по програма „Правосъдие“ на Норвежки финансов механизъм (НФМ) 2014-2021, изпълняван от Камара на следователите в България и Фондация Рисърч & Трейнинг Пойнт.

Кръглата маса ще предостави възможност на участници от неправителствения сектор, разследващи, прокурори, експерти от академични и изследователски институти да обсъдят основни проблеми, свързани с информирането и превенцията на домашното насилие; сътрудничеството между институциите в страната; работата с млади хора. Лекторите включват експерти с дългогодишен опит по темата, здравни медиатори, психолози, прокурори.