9/24/2023

Проектът PROTECT преминава в следващата си фаза


Партньорите по проекта ПРОТЕКТ подготвят дейностите за следващата фаза на изпълнение. В първите осем месеца от началото на проекта бяха проведени подготвителни дейности, включващи проучване на нуждите от обучение на следователите по дела за домашно насилие и доклад с основните изводи. Паралелно на проучването се провеждат дълбочинни интервюта с експерти и изследване на темата в България, както и в Норвегия, осъществено от партньора по проекта Департамент по право на Университета в Осло. В началото на октомври очакваме работно посещение на професорите
МейЛен Скилбрай и Ана Ратечка от Университета в Осло, които ще се срещнат с представители на КСБ и изследователския екип, за да обсъдят основните проблеми, да сравнят подходите за анализ и разследване на дела по домашно насилие, и да очертаят параметрите на предстоящите обучителни семинари за следователи в България.

Следете Сайта на проекта и Фейсбук страницата за резултати от проведените изследвания, както и за новини, свързани с предстоящи инициативи. Подготвихме разнообразни информационни материали и започваме нашата онлайн кампания за информиране и превенция на домашното насилие, а през ноември ни предстоят и кръгли маси с представители от различни институции по темата.